Cursisten vragen

Heeft u ook een vraag, tip of verzoek?

Misschien een voorstel voor een nieuwe workshop?

Stuur uw vraag naar
Marion's Leslokaal

 


Facebook

Vraag: Vrienden van mij willen dat ik ook op Facebook ga. Wat is Facebook nou eigenlijk en geven jullie hier ook les in?

Antwoord: Facebook is een leuke manier om in contact te blijven met je vrienden, familie, kennissen, buren etc. Je leest op facebook de nieuwtjes van je contactpersonen (facebookvrienden) en deelt zelf nieuwtjes en foto's. Facebook is ook een leuke manier om weer contact te krijgen met oude vrienden. Binnenkort geven wij workshops voor Facebook. Kijk op de pagina voor de workshop Facebook

Heeft u ook interesse in een workshop over Facebook? Ga dan naar onze Facebook pagina en meld u aan voor deze workshop.


Is een iPad wat voor mij?

Vraag: Hebben jullie ook workshops voor mensen die nog geen iPad hebben?

Antwoord: Momenteel geven we hier nog geen les in. Bij voldoende aanmeldingen kunnen wij dit wel organiseren. U krijgt dan een workshop waarin wij u laten zien wat een iPad is en wat het kan. Wij kunnen u ook laten zien wat de alternatieven zijn.

Heeft u ook interesse in een workshop over Kosten beperken smartphone? Ga dan naar ons interesse formulier en stuur dit in. Bij voldoende aanmeldingen zullen wij een workshop starten en u een formulier toezenden met workshop data.


Kosten beperken smartphone

SmartphonesVraag: Ik heb een smartphone gekregen en ben in een week tijd 20 euro armer geworden op mijn telefoon kaart. Ik heb niet eens gebeld? Hoe kan dat en geven jullie ook les in smartphones?

Antwoord: Ik krijg deze vraag vrij vaak. Cursisten die net een smartphone hebben aangeschaft of gekregen en vervolgens vrij veel geld kwijt zijn. In de meeste gevallen is het dan zo dat de optie Dataverbinding nog aan staat. Wanneer je dan geen draadloos netwerk hebt (wifi) om gratis te surfen wordt het netwerk van de provider hiervoor gebruikt. Resultaat: hoge kosten. Bij de meeste nieuwe telefoons kun je de optie "Dataverbinding" uit zetten. Heb je een smartphone gekregen? Vraag dit dan even na of kijk in de handleiding voordat je een sim-kaart in je telefoon stopt. Bij oude telefoons is het uitzetten van deze optie soms niet mogelijk. Vraag dit dus eerst goed na voordat je dadelijk een flinke rekening thuis krijgt van je provider.

Aanschaf nieuwe smartphone? Vraag even aan de verkoper of dit uit kan hoe dit te gebruiken.

Momenteel geven wij nog geen les in het gebruik van Smartphones. Dit is ook lastig omdat de soorten smartphones flink gestegen zijn en daarbij de werkwijze voor het gebruik van zo'n telefoon ook. Bij voldoende aanmeldingen van één soort smartphone kunnen wij dit wel inplannen. Zet bij het interesse formulier ook even welk merk en type smartphone je hebt.

Heeft u ook interesse in een workshop over Kosten beperken smartphone? Ga dan naar ons interesse formulier en stuur dit in. Bij voldoende aanmeldingen zullen wij een workshop starten en u een formulier toezenden met workshop data.


Samsung tablets (Android tablets)

afbeelding android tabletsVraag: Geven jullie ook workshops voor de Samsung tablets?

Antwoord: Wij hebben nog niet genoeg inschrijvingen ontvangen om de workshops te starten voor tablets met Android besturingssysteem (De Samsung tablet is daar één van). Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus gegeven worden.

Heeft u ook interesse in een Android tablet cursus? Ga dan naar ons interesse formulier en stuur dit in. Bij voldoende aanmeldingen zullen wij een workshop starten en u een formulier toezenden met workshop data.


Workshop Fotobewerking met Windows Live Photo Gallery

windows live photo gallerie logoVraag: Geven jullie ook cursus in fotobewerking met Windows Photo Gallery?

Antwoord: Dit is zeker een leuk programma om foto's te bewerken. Deze cursus is voor ons momenteel alleen te geven wanneer u zelf een mobiel apparaat heeft (laptop) waar dit programma op gezet kan worden. Als er genoeg aanmeldingen zijn dan willen wij deze workshop inplannen. Voor de lezers die het nog niet kennen kijk op http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-live/photo-gallery-get-started 

Heeft u ook interesse in een cursus fotobewerking met Photo Gallery van Windows? Ga dan naar ons interesse formulier en stuur dit in. Bij voldoende aanmeldingen zullen wij een workshop starten en u een formulier toezenden met workshop data.


Marktplaats workshop

Afbeelding marktplaats websiteVraag: Geven jullie ook workshops om Marktplaats te gebruiken? Ik wil graag weten hoe ik zelf een artikel op marktplaats zet.

Antwoord: Nog niet maar dat is geen gek idee. Marktplaats is een leuke manier om spullen aan te bieden of te zoeken. Bij genoeg aanmeldingen willen wij best een workshop inplannen.

Heeft u ook interesse in een Marktplaats cursus? Ga dan naar ons interesse formulier en stuur dit in. Bij voldoende aanmeldingen zullen wij een workshop starten en u een formulier toezenden met workshop data.


WebTip

Deze maand de website van Flickr.

Bekijk prachtige foto's op de site van Flickr  www.flickr.com/explore/

Informatieaanvraag

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan. meer...

Nieuwsbrief

Onze gratis nieuwsbrief ontvangen? meer...

Marion's Leslokaal

Adres: 
Stationsweg 109, 
2182 BB Hillegom

Telefoonnummer: 
(06) 478 92 798

E-mail: info(at)marionsleslokaal.nl